Hadžiću pomagali ratni profiteri i sveštenici

Izvor: Blic, 21.Jul.2011, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžiću pomagali ratni profiteri i sveštenici

Posle sedam godina skrivanja, uhapšen je poslednji haški optuženik Goran Hadžić. Sve događaje vezane za njegovo hapšenje i izručenje Haškom tribunalu pratićemo u blogu iz minuta u minut.

07:57 - Bela kuća pozdravila hapšenje Gorana Hadžića

Bela kuća je pozdravila hapšenje haškog optuženika Gorana Hadžića, izražavajući nadu da će ono doneti satisfakciju žrtvama zločina, njihovim porodicama i celom regionu. "Čestitamo predsedniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Borisu Tadiću i vladi Srbije što su se postarali da i poslednji optuženik Haškog tribunala koji je bio u bekstvu bude izveden pred lice pravde", navodi se u jučerašnjem saopštenju.

07:46 - Hapšenjem Hadžića zadovoljen Hag, bliža EU

Svi štampani medjiiji u Austriji danas izveštavaju o hapšenju poslednjeg haškog optuženika Gorana Hadžića, ocenjujući da je time Srbija zadovljila Ha i ubeležila važan poen u procesu približavanja EU."Njegovo bekstvo je okončano upravo u istom regionu u kojem je počelo pre sedam godine", konstatuje bečki dnevnik "Prese" prenoseći da je Hadžić uhapšen u šumi kod Krušedola.

07:38 - Danas sa porodicom

Tokom jučerašnjeg saslušanja Goran Hadžić juče je zatražio da vidi porodicu, što mu je odbreno, a to će se dogvoditi danas.

07:31 - Krio se u Rusiji

Goran Hadžić (53), poslednji haški begunac, tokom sedam godina skrivanja više vremena je provodio u Rusiji, nego u Srbiji, a pomoć su mu pružali ratni profiteri, pojedini sveštenici i ljudi bliski Jovici Stanišiću, bivšem šefu DB saznaje "Blic” . Opširnije možete pročitati ovde.

Povezane vesti: Hadžić se krio i radio u Rusiji Ljajić: Hapšenje najvažnije, sledi otkrivanje jataka Meštani Krušedola o hapšenju Hadžića: Već tri dana u selu viđamo policiju Dačić: Srbija izašla iz tamnice i zatvora Hadžić: Ne moram da budem košarkaš da bih znao da je lopta u obruču
Pogledaj vesti o: Uhapšen Goran Hadžić,   Boris Tadić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.