Uživo: Lajović ne može da zaustavi bombe, Janovič do brejka u drugom setu - 3:6, 1:2

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Lajović ne može da zaustavi bombe, Janovič do brejka u drugom setu - 3:6, 1:2

Dušan Lajović igra svoj prvi duel na US openu protiv odličnog poljskog tenisera Jeržija Janoviča, a okršaj možete pratiti na Blicsport.rs.

Lajović je protiv Janoviča igrao u karijeri dva puta, jednom na ATP-u i na Fjučersu, a oba puta je odneo pobedu. Poslednji put su se upravo sastali 2014. godine kada je Poljak u Baštadu predao pri rezultatu 6:3, 1:1 za Dušana.

Predstavnik Poljske je osvojio prvi poen na svom servisu na meču, ali je Lajović preokrenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uz duplu servis grešku koja je stigla sa druge strane (15:30). To nije bilo dovoljno da Janovič prvi ne povede na susretu. Dušan nije uspeo da se snađe pri svom prvom udarcu, tako da je protivniku dopustio dve šanse za brejk, ali ne i realizaciju tih prilika, tako da je posle 11 minuta bilo 1:1.

Naš teniser je odlično ušao u meč i došao do brejka u trećem gemu. Najpre je sjajnim istrčavanje na mrežu stigao skraćenu loptu i bekhend paralelom je pretvorio u 40:0, da bi onda naterao rivala da pogodi mrežu za 2:1. Možda ne tako lako kao Lajović, ali je Janovič uzvratio odmah istom merom.

Videlo se da je Poljak raspoložen što se tiče servisa i da neće mnogo grešiti, tako da je prešao u vođstvo, a nastavio je seriju tako što je napravio još jedan brejk za prednost od 4:2. Iako je predstavnik Srbije u dva navrata poslao dobar ritern, nije uspeo da spreči protivnika da priđe na gem od prvog seta. Lajović se održao sa dobrim servisima, pa je imao još šansi da se vrati u deonicu (3:5).

Sa druge strane, jakim servisom Janovič je lako dolazio do prednosti u poenu, tako da mu nije bilo teško da efikasnim udarcima ostavi Lajovića bez šansi i napravi korak ka pobedi (3:6).

Nastavio je poljski teniser tamo gde je stao, jer Dušanu uporno nije radio servis, pa je napravio brejk odmah na startu drugog seta, a onda i potvrdio bez mnogo muke, jer je prvi udarac radio besprekorno (0:2).
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Uživo: Lajović došao do brejka u trećem setu protiv Janoviča - 3:6, 5:7, 5:2

Izvor: Blic, 27.Avg.2014

Dušan Lajović igra svoj prvi duel na US openu protiv odličnog poljskog tenisera Jeržija Janoviča, a okršaj možete pratiti na Blicsport.rs...Lajović je protiv Janoviča igrao u karijeri dva puta, jednom na ATP-u i na Fjučersu, a oba puta je odneo pobedu. Poslednji put su se upravo sastali 2014....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.