Uživo: Ivanovićeva u velikoj krizi, Pliškova osvojila prvi set na US openu - 5:7, 2:2!

Izvor: Blic, 28.Avg.2014, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživo: Ivanovićeva u velikoj krizi, Pliškova osvojila prvi set na US openu - 5:7, 2:2!

Ana Ivanović igra duel drugog kola US opena protiv Karoline Pliškove iz Češke, a okršaj srpske teniserke možete pratiti na Blicsport.rs.

Ana je u prvom kolu lako prešla prvu prepreku savladavši Alison Risk iz Sjedinjenih Američkih Država sa 2:0, dok je Pliškova istim rezultatom u setovima bila bolja od Ivone Meusberger. Srpkinja i Čehinja do sada nisu imale međusoban duel.

Jaki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << servisi Ivanovićeve poništili su izgubljeni poen na startu, tako da je predstavnica Srbije prilično lako uzela svoj gem. Čehinja je kuburila servisom, pa je Ana na 30:30 uspela da jednom iznuđenom greškom dođe do brejk lopte, ali agresivan ritern ovoga puta nije doneo prevagu, tako da je bilo 1:1.

Nakon još jedne prednosti (2:1), Anin ritern je uplašio protivnicu, pa je na 15:30 napravila duplu servis grešku, a onda totalno pasivnom igrom pustila Srpkinju da joj napravi brejk (3:1). Ivanovićeva je šokantno izgubila četiri poena u nizu i tako odmah prokockala stečenu prednost (3:2).

Sve manje je servis služio, a sve agresivnija protivnica na drugoj strani - to je bio recept da Ana izgubi, pored nemoći na prvi udarac Pliškove, izgubi još tri poena na svom servisu u nizu. Dva dobra poena poništena su novim brejkom Čehinje (3:4). Ivanovićeva je imala prednost kada poen počne, ali nije uspevala da ga započne zbog grešaka pri riternu, a sa takvom igrom je ipak došla d 30:30. Forhend dijagonala je proradila kada je bilo najpotrebnije, pa je nakon pola sata igre bilo 4:4.

Bez izgubljenog poena predstavnica Srbije je stigla na gem od seta (5:4). Dva laka poena donela su Ani sigurnost, ali nije ulila strah protivnici koja je došla do izjednačenja. Stare loše oscilacije dovele su Srpkinju na rub od izgubljenog seta pošto je Pliškova iskoristila greške i napravila ponovo brejk (5:6), a na kraju se najgore i obistinilo, jer je Čehinja povela sa 1:0 u deonicama (5:7).
Pogledaj vesti o: US Open,   Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.