USO: Kraj bajke za Sisi Bejlis

Izvor: B92, 29.Avg.2014, 05:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USO: Kraj bajke za Sisi Bejlis

Bajka Ketrin Sisi Bejlis na US openu završena je porazom u drugom kolu od Zarine Dijas, rezultatom 6:3, 0:6, 6:2.

I pored poraza, Bejlis je obeležila poslednji Gren slem sezone pošto je u prvom kolu uspela da izbaci 12. nositeljku Dominiku Cibulkovu, iako ima samo 15 godina.

Ona je tako ušla u istoriju i ponovila podvig Ane Kurnjikove iz 1996.

Mlada Amerikanka nije želela da prihvati više od 60.000 dolara za plasman u drugo kolo, jer i dalje želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << status amatera zbog koledža.

Dalje od druge runde ipak nije mogla, a isprečila joj se teniserka iz Kazahstana koja će u narednom meču igrati protiv Jekatarine Makarove.

U prvom setu viđeno je čak pet brejkova, Dijas je napravila jedan više i povela. To nije destabilizovalo Sisi koja je osvojila sledećih šest gemova za izjednačenje, od kojih su tri vezana bila maratonska.

Međutim, ponestalo joj je snage što je Zarina iskoristila i došla do pobede.

Trenutno 1.208 teniserka sveta, koja još uvek nije postala profesionalac, upisala je tek nekoliko nastupa na fjučersima u tekućoj sezoni, ali je trijumfom u finalu Nacionalnog šampiona (USTA), za igračice mlađe od 18 godina, izborila pozivnicu za poslednji Gren Slem u sezoni. Takođe, osvojenom titulom prestigla je Lindzi Devenport, koja je 1991. učinila isto sa 15-godina.

Ketrin Kartan Belis rođena je 6. aprila 1999. godine, nekoliko meseci kasnije – Serena Vilijams osvojila je svoj prvi US Open.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.