US OPEN: Uspeh karijere Aleksandre Krunić!

Izvor: Mondo, 27.Avg.2014, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Uspeh karijere Aleksandre Krunić!

Posle pobede nad Piter, naša teniserka boriće se za treće kolo US Opena protiv (27) Kiz.

Foto: MN Press

Najveći uspeh u karijeri Aleksandre Krunić.

Naša mlada teniserka, trenutno 145. igračica sveta, posle prolaska kroz kvalifikacije uspela je da zabeleži i pobedu u 1. kolu US Opena.

Krunićeva je prethodne noći pobedila Poljakinju Katarinu Piter, 111. na svetu, rezultatom 6:4, 6:1. Bio je to njihov prvi međusobni meč.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
U borbi za treće kolo, protivnica našoj teniserki biće (27) Amerikanka Medison Kiz, koja je na startu bila bolja Jarmine Gajdosove rezultatom 6:3, 6:0. Kiz i Krunić nisu se do sada sastajale.

Ukoliko napravi podvig i savlada 27. teniserku sveta, Aleksandra će u drugom kolu ići na bolju iz meča dve češke imenjakinje, (3) Petre Kvitove i Petre Cetkovske.

U prvom setu viđena je prava revija brejkova. Bilo ih je čak sedam! Krunićeva je uspela dva puta da dobije svoj servis, Piter samo jednom, a presudan je bio sedmi gem u kojem je Piter imala dve brejk lopte ali je naša teniserka posle 17 poena uspela da povede 4:3 i kasnije napravi brejka za 5:3.

Iako je Piter novim brejkom vratila nadu u preokret (5:4), Krunićeva je (logično) četvrtim brejkom u setu povela 1:0 (6:4).

U drugom setu viđena su "samo" četiri brejka, od kojih je tri napravila naša teniserka, inače rođena Moskovljanka. Povela je 4:0, kratko zastala i dopustila brejk rivalki za 4:1 i onda dovršila posao posle sat i 52 minuta - 6:1.

Plasmanom u drugo kolo, Krunićeva je već zaradila 73.771 dolar, 13.351 za tri pobede u kvalifikacijama i 60.420 za plasman u drugo kolo. Poslednji gren slem turnir sezone igra se u Njujorku od 25. avgusta do 8. septembra.
Pogledaj vesti o: US Open,   Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.