US OPEN: Jelena u dva seta do 3. kola

Izvor: BanjalukaLive.com, 27.Avg.2014, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Jelena u dva seta do 3. kola

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US opena, pošto je pobijedila Cvetanu Pironkovu iz Bugarske sa 7:5, 6:4. Jelena svojoj rivalki tokom meča nije dozvolila niti jednu brejk loptu, a obje svoje šanse je iskoristila i zasluženo je došla do trijumfa za 97 minuta igre. Jankovićeva će u trećoj rundi sa Johanom Larson, koja je u tri seta iznenadila Sloun Stivens. Šveđanku, koja je trenutno 96. na WTA listi, Jelena je savladala u oba međusobna meča (Australijan >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << open i Nirnberg 2013), a ni u jednom od četiri seta nije izgubila više od dva gema. Prvi set bio je atipično tvrd za ženski tenis – bez oscilacija sa obje strane, u prvih deset gemova obje teniserke bez problema su osvajale gemove na svoj servis, samo jednom se i došlo do 'djusa'. Onda je pri rezultatu 5:5 Jankovićeva dodala gas i furioznom igrom osvojila je osam poena u nizu za vođstvo u setovima. Slično je bilo i u prvih šest gemova drugog seta, pošto su obje teniserke bez problema osvajale gemove na svoj servis. I sada je led prva probila Jelena – Pironkova je za malo promašila bekhend paralelu za prvu brejk loptu u setu, a Jankovićeva je solidnim pasingom iznudila grešku i povela sa 4:3. Srpska teniserka je nastavila u istom stilu, još dva gema na svoj servis dobila je bez problema i plasirala se u treće kolo. Ukupno, Jelena je imala 24 direktna poena i 23 neiznuđene greške, dok je Pironkova upisala 17 vinera i 27 grešaka. (B92)
Pogledaj vesti o: US Open,   Jelena Janković

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

US Open: Jankovićeva preskočila Bugarku i zakazala megdan sa Šveđankom

Izvor: Sportal.rs, 27.Avg.2014

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo US Opena u Njujorku, pošto je pobedila 53. teniserku sveta Cvetanu Pironkovu iz Bugarske sa 2:0, po setovima 7:5 i 6:4. Janković, inače deseta teniserka sveta, do trijumfa je došla posle sat i 37 minuta igre. Srpkinji je za pobedu bilo...

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.