Novak: US open vrhunac leta

Izvor: Mondo, 30.Avg.2015, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak: US open vrhunac leta

Najbolji teniser sveta veruje da će iz poraza u finalu Montreala i Sinsinatija izaći jači.

Vreme je za četvrti, poslednji grend slem turnir sezone!

US open je za Novaka Đokovića treći po uspešnosti, sa jednom titulom i četiri poraza u finalima. U Njujorku je prolazio lošije nego na Australijan openu (5-0 u finalima) i Vimbldonu (3-1), ali bolje nego na Rolan Garosu, gde je izgubio sva >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tri meča za trofej i u 29. godini još čeka proboj na pariskoj šljaci.

Priprema za US open ovog leta je bila "tako-tako". I na Rodžers kupu u Montrealu i u Sinsinatiju je stigao do finala, ali uglavnom nije igrao svoj prepoznatljivi tenis, naročito u Sinsinatiju.

To je Rodžer Federer iskoristio da mu uskrati slavlje na jedinom turniru Masters serije čiji mu trofej nedostaje.

"Cilj je sve vreme bio da budem fizički i igrački najspremniji kada dođe vreme za US open. Naravno da sam želeo da osvojim i Kanadu i Sinsinati, ali nisam uspeo, Endi (Marej) i Rodžer su bili bolji u tim mečevima", rekao je Đoković tokom tradicionalnog dana za medije pred početak Otvorenog prvenstva SAD.

On je dodao da ga uzastopni porazi u finalima nisu obeshrabrili i da u predstojeći turnir ulazi sa jasnom vizijom šta treba da uradi.

"Jedino što su ti porazi promenili je što sam posle razmišljao šta sam uradio loše, analizirao tok mečeva, razgovarao sa svojim timom, posebno sa trenerom (Borisom Bekerom). Sve se svodi na pokušaj da izgradim pravi pristup za naredne okršaje i postanem bolji".

Novak se u prvom kolu sastaje sa Brazilcem Žoaom Souzom i taj meč je na programu u ponedeljak oko 21 čas po centralnoevropskom vremenu.

Nakon toga bi mogao da se sastane sa Kanađaninom Pospišilom, potencijalni protivnici u trećem kolu su Italijan Sepi, Rus Gabašvili i tako dalje.

"Videćemo... Ovo je grend slem turnir, tako da je motivacija maksimalna. Želim da odem do kraja i radujem se eventualnim novim susretima sa svojim najvećim rivalima. Naravno, igra se u tri dobijena seta, ne u dva, zbog čega će ti mečevi sigurno biti drugačiji", naveo je Đoković.

Djokovic says Mickey Mouse is excited for Arthur Ashe Kids Day (though he also said Mickey wouldn't take Q's) @usopenpic.twitter.com/Fk1AYRPeU8

— Stanley Kay (@citizen_kay) August 29, 2015

Zanimljivo je da se najbolji teniser sveta pojavio pred novinarima u društvu lutke Mikija Mausa.

"Nadam se da vam ne smeta moj prijatelj? Samo će da sluša i prati šta se dešava, neće odgovarati na pitanja. Vodiću ga i na 'Dan za klince' (tradicionalni događaj na stadionu Artur Eš, uoči US opena), uzbuđen je zbog toga!"

Đoković je proletos u Parizu promovisao kolekciju majica svog sponzora "Uniqlo" sa likom poznatog crtanog junaka, pa nije isključeno da i njegov neuobičajeni potez ima veze sa tim.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.