Aleksandrina bajka na US openu se nastavlja, Krunićeva u drugom kolu!

Izvor: Blic, 27.Avg.2014, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandrina bajka na US openu se nastavlja, Krunićeva u drugom kolu!

Srbija će imati tri teniserke u drugom kolu US opena, jer je posle Jelene Janković i Ane Ivanović prvu rundu ovog Gren slema prebrodila i Aleksandra Krunić koja je, nakon tri pobede u kvalifikacijama, ostvarila i četvrtu - savladala je Poljakinju Kataržinu Piter sa 6:4, 6:1.

Krunićeva je samo jednom u karijeri igrala na US openu, prošle godine kada je u svom jedinom dosadašnjem Gren slem nastupu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izgubila od Koko Vandevej. Ovoga puta naša mlada igračica je napravila korak više.

Iako slabije rangirana od svoje suparnice, a Krunućeva je 143. na rang listi Ženske teniske asocijacije, naspram 111. mesta na kome je Poljakinja, njena upornost je i odredila ishod ovog duela.

Piterova je brejkom otvorila meč, ali to nije uzdrmalo 21-godišnju Aleksandru, rođenu 15. marta 1993. u Moskvi. Naprotiv. Srpska igračica je odmah odgovorila istom merom, potom to ponovila posle 2:3 na semaforu, da bi u ludom finišu prvog seta ona uzela suparnici servis-gem, pa posle trećeg brejka Poljakinje - napravila svoj četvrti.

Posle toga je sve bilo mnogo lakše: Krunićeva je osvojila četiri uvodna gema druge deonice, pa je Piterovoj ostalo samo da "pokupi mrvice", u vidu jednog brejka kojim je prišla na 4:1, da bi potom dva naredna gema pripala hrabroj predstavnici Srbije u ovom duelu.

Aleksandra Krunić će, posle prvog susreta u karijeri sa Kataržinom Piter, u drugom kolu US opena igrati protiv mlade nade američkog tenisa, Medison Kiz. Ona je prošle godine ispala u prvoj rundi, jer je naletela na Jelenu Janković, trenutno je ova 19-godišnjakinja 28. igračica na svetu, a kao 27. nosilac je na startu takmičenja sa 6:0, 6:3 deklarisala Australijanku Jarmilu Gajdosovu. Sa Krunićevom se do sada još nije sastajala u takmičarskim mečevima.
Pogledaj vesti o: Jelena Janković,   Ana Ivanović

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krunićeva i Zimonjić u drugom kolu US Opena!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Avg.2014

Posle Đokovića, Jankovićeve i Ivanovićeve u narednu rundu Gren slema u Njujorku plasirala se i mlada Aleksandra Krunić, kao i naš iskusni dubl igrač..Aleksandra Krunić  u singlu i Nenad Zimonjić u paru sa Danijelom Nestorom ostvarili su pobede na startu US opena...Dvadesetjednogodišnja Krunićeva...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.