Izvor: Blic, 26.Avg.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidersova stranka želi da zatvori džamije, zabrani Kuran

Politička stranka holandskog ultradesničara Gerta Vildersa, koja vodi u anketama uoči parlamentarnih izbora sledeće godine, obećala je u svom manifestu da će "zatvoriti džamije i zabraniti Kuran".

"Sve džamije i islamističke škole biće zatvorene, a Kuran zabranjen" piše u dokumentu u kojem se predstavlja izborni program Slobodarske stranke (PVV), uoči glasanja u martu 2017. godine.

Manifest je postavljen na Vildersov nalog na "Tviteru", prenosi AFP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Stranka navodi da će preokrenuti proces "islamizacije" zemlje serijom mera, uključujući zatvaranje granica, ukidanje centara za azilante, zabranjivanje dolaska migranata iz islamskih zemalja i sprečavanje da muslimanke nadalje budu pokrivene u javnosti.

Ankete pokazuju da PVV trenutno ima blagu prednost ispred sadašnje koalicije Laburističke stranke i Narodne partije za slobodu i demokratiju, koju predvodi premijer Mark Rute.

Prema prognozi iz ovog meseca, Vildersova stranka mogla bi da osvoji 28 mandata u skupštini od 150 poslanika, što je znatno više od njenih sadašnjih 12 mandata.

Imigrantska kriza polarizovala je Holandiju, državu sa 17 miliona stanovnika, i pokrenula oštru debatu, tokom koje je bilo i napada na izbegličke centre.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Holandska desnica: Zatvoriti džamije, zabraniti Kuran

Izvor: RTS, 26.Avg.2016

Partija holandskog desničara Gerta Vildersa, koji je sve popularniji uoči izbora zakazanih za sledeću godinu, obećava u svom manifestu da će "pozatvarati džamije i zabraniti Kuran". . "Sve džamije i islamske škole zatvoriti,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.