Uhapšeno više 20 osoba posle oslobađajuće presude policajcu

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2015, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno više 20 osoba posle oslobađajuće presude policajcu

U Klivlendu je uhapšeno više od 20 demonstanata pošto je sud doneo oslobađajuću presudu policajcu koji je ubio dvoje nenaoružanih crnaca posle policijske potere, objavila je kvinlendska policija na tviteru.

Zamenik šefa policije Vejn Dramond rekao je da su demonstranti uhapšeni sinoć pošto se nisu razišli iz centra grada, dok je veliki kontingent policajaca u punoj opremi za razbijanje demonstracija pratio gradska dešavanja posle oslobodio pozornika Majkla Breloa, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prenela je agencija AP.

Policijac Klivlend proglašen je nevin iako je imao dve optužbe za smrt crnog muškarca i žene posle jurnjave policisjke patrole za njihovim vozilo 2012. godine u jednom od nizu slučajeva koje su doveli u pitanje postupanje belih policajaca prema crncima i otvorili osetljivo pitanje rasnih odnosa u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sudija Džon O''Donel rekao je da je policajac Brelo (31) delovao razumno pri ubistvu dvoje osumnjičenih, dok je stajao na haubi njihovog opkoljenog automobila i pucao u njih više puta kroz šoferšajbnu, dodaje Rojters.

Policajac Brelo bio je jedan od 13 policajaca koji su otvorili vatru na Timotija Rasela i Mališu Vilijams tokom policijske potere 29. novembra 2012. godine.

Iz njihovog vozila se čuo jak zvuk sličan eksploziji dok su prolazili pored policijske stanice Klivlenda, a policajaci su mislili da je to bio zvuk pucnja pa je ispaljeno ukupno 137 metaka na automobil, uključujući 49 metaka koje je ispalio Brelo i njegovo overavanje osumnjicenih sa još 15 metaka sa haube Raselovog auta marke "Ševrolet Malibu", navodi AFP.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.