UZ BLAGOSLOV AMERIKE: Zapadnoafričke trupe ušle u Gambiju i vraćaju demokratiju (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2017, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UZ BLAGOSLOV AMERIKE: Zapadnoafričke trupe ušle u Gambiju i "vraćaju demokratiju" (VIDEO)

SAD podržavaju vojnu akciju zapadnoafričkih suseda Gambije

Senegalska vojska je objavila večeras da su regionalne snage Ekonomske zajednice Zapadnoafričkih zemalja (ECOWAS) započele napade u susednoj Gambiji u okviru operacije "Vraćanje demokratije".

Pukovnik vojske Senegala Abdu Ndiaje naveo je u saopštenju da angažovani "značajni" kopneni, vazduhoplovni i pomorski resursi, prenosi Rojters.

PHOTOS: Nigerian AF in Dakar, Senegal. Flying reconnaissance >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << over key areas in Banjul, Gambia - @DerekBisacciohttps://t.co/Z0w112tZ8R pic.twitter.com/h5PAFZicoF

— Conflict News (@Conflicts) 19. јануар 2017.

Ndiaje je prethodno za ovu agenciju izjavio da su senegalske trupe "ušle u Gambiju", u okviru regionalnih napora za podršku novom predsedniku Gambije Adami Berouu kojem je protivnik dugogodišnji vladar te zemlje Jahja Džameh, koji je odbio da se povuče sa vlasti.

Portparol američkog Stejt departmenta Džon Kirbi je kazao da sa ciljem osiguranja da Berou preuzme vlast nakon nedavnih izbora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Predsedniku Gambije predat ultimatum, vojska čeka istek roka (FOTO)

Izvor: BKTV News, 20.Jan.2017

Ovo mu je poslednja šansa!..Nakon toga se očekuje upad oružanih snaga država regiona, kojima je naređeno da se do isteka ultimatuma uzdrže od pokreta...Gambia Crisis: Jammeh Given Last Chance To Resign As Troops Close In https://t.co/LIQ2oUXXW7 pic.twitter.com/Q8brlfzKc9..Senegalska vojska je...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.