U korak s vremenom: Kraljica Elizabeta objavila svoj prvi tvit

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Okt.2014, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U korak s vremenom: Kraljica Elizabeta objavila svoj prvi tvit

Britanska kraljica Elizabeta II poslala je prvu poruku na Tviteru koju je potpisala sa “Elizabeta R”. Kako prenosi agencija AP, 88-godišnja kraljica je to učinila na otvaranju izložbe o razvoju informatike u londonskom Muzeju nauke.

“Nadam se da će ljudi uživati u poseti izložbi”, stoji u njenom prvom tvitu poslatom sa zvaničnog profila britanske monarhije.

Pred oko 600 gostiju, kraljica je skinula jednu rukavicu da bi otkucala tekst >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << poruke na svom tabletu.

“Elizabeta R” je potpis koji kraljica koristi za zvanična dokumenta. “R” je za “regina” što na latinskom znači kraljica.

Većina članova britanske kraljevske porodice ne tvituje lično, već to u njihovo ime, preko zvaničnih naloga, čine njihovi portparoli.

Izložba, koju je kraljica otvorila, jedan je od dosad najambicioznijih projekata muzeja koji posetioce vodi kroz istoriju modernih komunikacija, od telegrafa do pametnih telefona.

Elizabeta II je bila i prvi monarh koji je 1976. godine, na samom početku informatičke revolucije, poslao jedan imejl.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug/AP
Pogledaj vesti o: Twiter,   London

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Povezane vesti

Britanska kraljica Elizabeta Druga počela sa tvitovanjem

Izvor: Blic, 25.Okt.2014

Britanska kraljica Elizabeta Druga poslala je prvu poruku na društvenoj mreži Tviter, prenose danas britanski tabloidi...Britanska kraljica, koja je u petak uveče prisustvovala otvaranju izložbe "Doba informatike" u londonskom Muzeju nauka, napisala je poruku na Tviteru, na profilu britanske monarhije...-...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.