Twitter ukida još 300 radnih mjesta

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Okt.2016, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter ukida još 300 radnih mjesta

LOS ANGELES - Društvena mreža Twitter mogla bi ukinuti 300 radnih mjesta ili 8 posto ukupno zaposlenih, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na ljude upoznate sa slučajem.

Glasnogovornica tvrtke odbila je komentirati te informacije. I prošle je godine Twitter najavio da planira otpustiti do 336 radnika ili oko 8 posto svoje radne snage, samo tjedan dana nakon što je Jack Dorsey, njegovi suosnivač, s pozicije privremenog izvršnog direktora prešao na mjesto >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << stalnog izvršnog direktora.

Twitter je u rujnu angažirao banke da pripreme njegovo preuzimanje. No, u međuvremenu je Salesforce.com, tvrtka za koju se vjerovalo da je zainteresirana za preuzimanje te društvene mreže, objavila da neće dati ponudu, pa je pred Twiterom neizvjesna budućnost.

Uz tržišnu kapitalizaciju od otprilike 12,76 milijarde dolara i gubitke od otprilike 400 milijuna dolara godišnje, Twitter je vjerojatno preskup za potencijalne kupce. Tvrtka je u rujnu najavila da će otpustiti dio radnika i inženjerski rad u jednom od svojih razvojnih centara u indijskom tehnološkom središtu Bengaluru.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Neizvesna budućnost Tvitera, deli još 300 otkaza

Izvor: B92, 25.Okt.2016

Društvena mreža Tviter mogla bi da ukine 300 radnih mesta ili 8 odsto ukupno zaposlenih,...Portparolka kompanije odbila je da komentariše te informacije koje je preneo Blumberg. I prošle je godine Tviter najavio da planira da otpusti do 336 radnika ili oko 8 odsto svoje radne snage, samo nedelju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.