Twitter suspendirao 125.000 računa zbog povezanosti s terorizmom

Izvor: SEEbiz.eu, 06.Feb.2016, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter suspendirao 125.000 računa zbog povezanosti s terorizmom

WASHINGTON - Twitter je od sredine 2015. suspendirao 125.000 računa povezanih s terorizmom, većinom s tzv. Islamskom državom, objavila je u petak ova društvena mreža.

"Osuđujemo upotrebu Twittera za promicanje terorizma, a Pravila na Twitteru jasno navode da ovaj tip ponašanja, ili bilo kakve nasilne prijetnje, nisu dopuštene u našem servisu", navodi ova mreža.

"Kao što se priroda terorističke prijetnje promijenila, tako se mijenja i naš rad >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u ovom području".

Posljednjih mjeseci Twitter se našao na udaru kritike dužnosnika i sigurnosnih stručnjaka zbog propusta da onemogući korištenje svog servisa mikroblogova za novačenje i promidžbu terorističke organizacije.

Prema procjenama Brookings Institution za 2014. pristaše Islamske države kontrolirali su najmanje 46.000 Twitter računa.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Vašington

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.