Twitter planira val otpuštanja

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Okt.2015, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter planira val otpuštanja

SAN FRANCISCO - Društvena mreža Twitter Inc planira idućega tjedna započeti s valom otpuštanja, objavio je u petak internetski portal za tehnološke vijesti Re/code, pozivajući se na izvore iz same kompanije.

Nije poznato koliko će zaposlenika izgubiti postao, no vjerojatno će biti zahvaćeni svi odjeli, piše Re/code, navodeći kao izvor osobe unutar kompanije. Ta vijest uslijedila je nakon što je u ponedjeljak za novog izvršnog direktora Twittera postavljen Jack >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << Dorsey. Twitter diljem svijeta zapošljava otprilike 4.100 ljudi u više od 35 ureda.

Cijena dionice Twittera pala je u petak 3,1 posto, na 29,90 dolara. Od početka godine cijena joj je u minusu otprilike 14 posto. U toj kompaniji koja upravlja besplatnom društvenom mrežom rade na obnavljanju rasta broja korisnika, nakon što je u drugom tromjesečju zabilježen najslabiji rast njihova mjesečnog broja otkad je kompanija izašla na burzu 2013. godine. Otpuštanja u Twitteru dolaze u vrijeme kada kompanija restrukturira svoju inženjersku organizaciju da bi postala učinkovitija. Vjerojatno je da će otpuštanja pogoditi velik broj inženjera, piše Re/code.

"Ne komentiramo glasine i špekulacije", kratko je odgovorila glasnogovornica Twittera na upit Reutersa.

Prihodi Twittera dosegnuli su u drugom kvartalu 502 milijuna dolara, što je 61 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom su prihodi od oglašavanja porasli za 63 posto, na 452 milijuna dolara. Zahvaljujući tome, gubitak tvrtke smanjen je na 136,7 milijuna dolara, dok je u istom lanjskom razdoblju iznosio 144,6 milijuna.

Međutim, zabilježen je slab rasta broja aktivnih mjesečnih korisnika te društvene mreže. U drugom tromjesečju bilo ih je 304 milijuna, dok ih je u prethodnom kvartalu bilo 302 milijuna. To je najsporiji rast broja korisnika od javne ponude dionica te tvrtke 2013. godine.

"To je neprihvatljivo i nismo zadovoljni", kazao je tada Jack Dorsey, suosnivač, a sada i novi izvršni direktor Twittera, koji je na tom mjestu zamijenio Dicka Costolu, nakon što je u lipnju dao ostavku.

Twitter, koji korisnicima omogućuje slanje poruka od 140 znakova, među najpoznatijim je društvenim mrežama u svijetu, a koriste ga političari, mnoge poznate zvijezde s filmske i glazbene scene, aktivisti... Međutim, ta kompanija ne uspijeva rasti tako brzo kao Facebook, najveća društvena mreža u svijetu s otprilike 1,4 milijarde korisnika.

Nedavno je i društvena mreža za razmjenu fotografija i video zapisa Instagram objavila je da je broj njezinih korisnika premašio 400 milijuna, pretekavši broj korisnika Twittera.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.