Turska: Uhapšena holandska novinarka

Izvor: VOA, 24.Apr.2016, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Uhapšena holandska novinarka

Turska policija je uhapsila holandsku novinarku turskog porekla, Ebru Umar rano jutros u njenom domu u Turskoj, pošto je uvredila predsednika Redžepa Tajipa Erdogana na Tviteru.

Umar, inače vrlo poznati kolumnista dnevnika Dutch Metro, tvitovala je kasno sinoć da je policija na njenim vratima  da bi je potom odvela u policijsku stanicu radi ispitivanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << što je potvrdio i predstavnik Holandskog  ministarstva inostranih poslova.

Prošlonedeljna kolumna Ebru Umar  izazvala je vatromet pošto je turski konzulat u Holadjiji navodno poslao e mejl poruku turskim organizacijama u Holandiji tražeći od njih da prijave svakoga ko uvredi Erdogana na društvenim medijima. Holandski premijer je rekao da će razgovarati sa turskim vlastima o tome i naveo  da ne zna šta time žele da postignu.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.