Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Mar.2015, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD istražuje pretnje islamista Tviteru

Američke vlasti pokrenule su istragu o pretnjama džihadista iz Islamske države upućenim društvenoj mreži Tviter i njenom suosnivaču Džeku Dorsiju, prenose

danas mediji u SAD.

"Naš tim zajedno s nadležnim organima u SAD istražuje istinitost pretnji koje su upućene", navodi se u saopštenju Tvitera.

Prema navodima američkih medija, pretnje su upućene nakon što je Tviter ukinuo naloge nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << islamističkih pokreta, kao što je nigerijski Boko haram.

"Virtuelni rat koji ste nam objavili, postaće pravi", navodi se u jednoj pretnji džihadista.

"Od početka vam govorimo da to nije vaš rat ali ne razumete i nastavljate da ukidate naše naloge na Tviteru. Svaki put uspemo da se vratimo. Kad vas naši vukovi budu 'ukinuli' nećete više moći da se vratite", navodi se u pretnji Islamske države koju je preneo Vašington post.

Islamisti često koriste tu društvenu mrežu kako bi komunicirali i regrutovali nove članove.

Kao i druge društvene mreže, Tviter se suočava sa izazovom da poštuje slobodu izražavanja, a da ne bude indirektno oruđe za podsticanje nasilja.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Amerikanci istražuju džihadističke pretnje upućene Tviteru: "Virtuelni rat postaće pravi"

Izvor: Blic, 03.Mar.2015

Američke vlasti pokrenule su istragu o pretnjama džihadista iz Islamske države upućenim društvenoj mreži Tviter i njenom suosnivaču Džeku Dorsiju, prenose danas mediji u SAD..."Naš tim zajedno s nadležnim organima u SAD istražuje istinitost pretnji koje su upućene", navodi se u saopštenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.