Pronađite zmiju: Toliko se dobro kamuflirala da je nemoguće uočiti je (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Apr.2017, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađite zmiju: Toliko se dobro kamuflirala da je nemoguće uočiti je (FOTO)

Fotografija jedne korisnice Tvitera postala je viralna, a mnogo je teško pronaći zmiju u ovolikom lišću iz prvog pokušaja... Zagledajte se dobro.

Gledati ispred sebe jedan je od onih saveta iz detinjstva koje zapamtimo za celi život. Ipak, ponekad i to gledanje ne pomaže ako je ono ispred gotovo nemoguće videti.

Pogledajte fotografiju koju je objavila jedna korisnica Tvitera i zaljubljenica u prirodu i zmije. I opet. I opet... Vidite li zmiju?

Received this >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << from a fellow HERper this morning. No caption needed, the task was implied: "can you spot the snake?" pic.twitter.com/oVkjOm8ufy

— Helen(@SssnakeySci) 23. април 2017.

Posle brojnih zahteva, Helen, koja je objavila fotku, otkrila je mesto gde se zmija sklupčala. Reč je o porodici Agkistrodon contortrix, kako je napisala, "slatkoj, ali otrovnoj" zmiji jamičarki.

Ispod njihovih nosnih otvora su dve jamice u kojima su termalni receptori, koji ovim zmijama omogućavaju lociranje plena pomoću topline koju emituju.

Jeste li našli zmiju? Mi jesmo...

If y'all haven't found it yet... Copperhead, aka Agkistrodon contortrix. Cute but venomous, so no touchy! pic.twitter.com/pSVMIhFP0o — Helen(@SssnakeySci) 24. април 2017.

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ZA OŠTROVIDE! Na slici se krije ZMIJA među ovim lišćem - vidite li je? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2017

Treba vam original oko sokolovo... Čudesna priroda svakom živom stvoru daruje talenat koji će mu omogućiti da preživi. Zmija poseduje sposonost da se pritaji u svakom okruženju. Nije ni njoj lako...Pogledajte OVDE kako da uspešno zaustavite hrkanje pomoću teniske loptice. ..Em je svi mrzimo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.