Izvor: Blic, 23.Jan.2017, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUCNJAVA U IRSKOJ Ranjen policajac u Belfastu

U večerašnjoj pucnjavi na benzijskoj stanici u Belfastu ranjen je policajac, objavila je policijska služba Severne Irske na Tviteru.

Police officer 'injured in terrorist shooting' in Northern Ireland - Irish Independent https://t.co/pMJz8DlBQp #News pic.twitter.com/UYQR9LGlTF

Pozivajući se na neimenovane policijske izvore, "Bi-Bi-Si" navodi da je policajac ranjen u ruku i da je ispaljeno više hitaca.

Oružani napadi na policajce u Severnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Irskoj su relativno redak slučaj od 1998. godine, kada je potpisan mirovni sporazumom, poznatom kao Sporazum na Veliki petak 1998. godine.

Tim sporazumom je prekinuto trodecenijsko nasilje između katoličkih irskih nacionalista, koji se protiv britanskoj vladavini, i probritanskih protestantskih unionista, podseća Rojters.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.