Izvor: Blic, 20.Jul.2017, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVOZ BUDUĆNOSTI Maks: Dobio sam verbalnu dozvolu za izgradnju "hajperlupa"

Preduzimač i milijarder Ilon Mask saopštio je danas na Tviteru da je od vlade SAD dobio "verbalnu dozvolu" da izgradi podzemni transportni sistem "hajperlup" od Njujorka do Vašingtona, navodi agencija Rojters, s tim što Mask nije rekao kako će projekat biti izveden niti ko mu je dao dozvolu.

Just received verbal govt approval for The Boring Company to build an underground NY-Phil-Balt-DC Hyperloop. NY-DC in 29 mins.

Mask se zalaže za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << "hajperlup" vozova koji putuju zahvaljujući magnetnom lebdenju, što on smatra da će biti brže i efikasnije od bilo kog brzog voza današnjice.

The Boring Company 'approved’ to build east coast Hyperloop tunnels, NY to DC in 29 minutes - https://t.co/1NYHAdudnj pic.twitter.com/66anlkum3j

"Upravo sam dobio verbalnu dozvolu vlade da 'Boring kompanija' izgradi hajperlup od Njujorka, preko Filadelfije, Baltimora do Vašingtona. Od Njujorka do Vašingtona za 29 minuta", napisao je Mask na Tviteru, rekavši da će vozovi ići od centra Njujorka do centra Vašingtona.

Still a lot of work needed to receive formal approval, but am optimistic that will occur rapidly

Pristalice ovog projekta kažu da su "hajperlup" vozovi mnogo efikasniji, jer putuju kroz vakumirane cevi, ne usporava ih vazduh i trenje točkova sa šinama, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Vašington

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.