Ogledalo američke realnosti: Ova fotografija podelila je javnost

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ogledalo američke realnosti: Ova fotografija podelila je javnost

Fotografija koja prikazuje aktuelnu realnost na ulicama Baltimora izazvala je veliku pažnju javnosti. Fotografkinja Manda Mur ju je uslikala i objavila na Tviteru ne sluteći kakve će reakcije izazvati.

Naime, fotka je nastala samo nekoliko sati nakon što su vlasti Baltimora objavile podizanje optužnica protiv šestoro policajaca umešanih u smrt Afroamerikanca Fredija Greja, a na njoj se nalaze crna devojčica i pripadnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Nacionalne garde.

- Mnogi mislie da je slika slatka. Ja sam je uslikala i mislim da je tragična - napisala je Amanda koja je fotografiju podelila uz haštag #BaltimoreUprising.

Automatska puška je naslonjena na zemlju, a cev uperena na samo nekoliko centimenatara od devojčice.

- Jednostavno sam smatrala da je to čudno i tužno. Bilo je tužno i za tog gardistu što se tu nalazi, ali i za Baltimor. Bilo je tužno objašnjavati našoj deci šta se događa - rekla je ona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.