Od čistog fer-pleja, do izvinjenja preko tvitera (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 11.Dec.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od čistog fer-pleja, do izvinjenja preko tvitera (VIDEO)

Fudbaleri se često služe svim i svačim ne bi li došli do pobede. Mesi očigledno nije taj, dok Snodgras jeste. Ili nije. Odlučite sami

Kažu da je prvi primer fer-pleja u našoj književnosti (narodnoj naravno), kada Marko Kraljević nakon što je potukao Musu Kesadžiju uz pomoć vile Ravijojle izgovara čuveno "Jao mene do Boga miloga, đe ubih od sebe boljega!".

Ova rečenica dobro ilustruje da je fer, poštena borba stigla iz davnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vremena i to sa bojišta. Pobediti protivnika, ostati živ, ali po pravilima morala, pošteno, bez foliranja i trikova donosi pravu, čistu sreću. Svako "vrdanje" od ovog univerzalnog pravila često može da se obije o glavu.

Znaju to i vrhunski asovi, svesni da "trula pobeda" ili kvarni gol nikada nema takav ukus kao kada je sve po fer-pleju. Naravno, i tu ima onih kojima je pobeda jedini cilj, a sredstva nisu ni važna. A juče smo u Primeri i Premijer ligi imali priliku da vidimo oba primera.

Kod prvog je u glavnoj roli Lionel Mesi, koji zaista retko kada izađe iz okvira fer-plej,. Argentinac, jednostavno nije takav tip, a koliko mu je stalo da sve bude "čisto" videlo se i na meču sa Osasunom (3:0) kada je usred prodora ka protivničkom šesnaestercu pao kao da ga je neko pokosio. Svestan da bi sudija zbog njegovog imena i autoriteta dosudio nepostojeći prekršaj, omaleni napadač je odmah ustao i pokazao arbitru da nema faula.



S druge strane tu je as Hala, Robert Snodgras koji se našao pod salvom uvreda, pa čak i Alana Pardjua nakon što je odglumio pad za penal koji je sam pretvorio u pogodak u meču 15. kola Premijer lige protiv Kristal Palasa (3:3). Škotski reprezentativac se nakon susreta izvinio preko tvitera "Izvinjenje sa moje strane, to nije bio penal, ali sam iskreno mislio da će odbrambeni igrač da mi ukliza, pa sam pokušao da izbegnem start". Mnogi smatraju da je njegova reakcija bila nepotrebna, a i stigla je prekasno.

Robert Snodgrass' dive to cheat a goal for Hull. #CPFC pic.twitter.com/XnYAKP9DZB

 Kakvo je vaše mišljenje?

(foto: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.