Novinarka holandskog lista privedena u Turskoj zbog KRITIKOVANJA ERDOGANA

Izvor: Blic, 24.Apr.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka holandskog lista privedena u Turskoj zbog KRITIKOVANJA ERDOGANA

Holandski dnevni list "Metro" saopštio je danas da je jedna njihova novinarka privedena u Turskoj na ispitivanje o postu na Tviteru u kojem kritikuje turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

U saopštenju "Metroa" se navodi da je holandska novinarka turskog porekla Ebru Umar privedena sinoć, prenela je agencija AP.

Umar, poznata ateistkinja i feministkinja, napisala je na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tviteru da joj je na vrata došla policija i da je odvode u policijsku stanicu u letovalištu Kušadasi.

Povezane vesti

Ona je nedavno za holandski "Metro" napisala tekst kritičan prema Erdoganu, čije je isečke kasnije objavila na Tviteru, zbog čega je i privedena.

Holandske i turske vlasti zasad nemaju komentar na ovaj slučaj.

Turske vlasti su dosad podigle oko 2.000 optužnica protiv ljudi za koje tvrde da su uvredili Erdogana.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.