Napadač iz Ansbaha bio borac Al Kaide, Nusra fronta i Islamske države

Izvor: Press, 28.Jul.2016, 00:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadač iz Ansbaha bio borac Al Kaide, Nusra fronta i Islamske države

Beta - AP | 27. 07. 2016 - 11:59h Bombašu samoubici bilo je potrebno tri meseca da napravi bombu kojom se razneo u nemačkom gradu Ansbah i ranio 15 ljudi, preneo je časopis Al-Naba, glasilo Islamske države (ID).





Foto: Twitter / TwitterNapadač iz Ansbaha



Muhamed Delel (27) došao je u Nemačku kao tražilac azila, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << a u prošlosti se borio na strani ogranka Al Kaide u Iraku, navodi se u izveštaju.
Napadač je od početka krize u Siriji više puta izvršio napade na pripadnike vladinih snaga koristeći ručne bombe i molotovljeve koktele, prenosi Al-Naba.
Delel se priključio Nusra frontu, ogranku Al Kaide u Siriji, odmah po osnivanju i borio se na na njihovoj strani sve dok nije teško ranjen u napadu.
On se, kako navodi islamistički list, 2013. zakleo na vernost ID, posle raskola između ID i Nusra fronta.

Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.