Napad na zvaničnike u Somaliji

Izvor: VOA, 20.Feb.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napad na zvaničnike u Somaliji

Najmanje 20 osoba je ubijeno, među kojima dva vladina zvaničnika, dok je zamenik premijera povređen u napadu ekstremističke grupe Al Šabab na hotel u glavnom gradu Mogadišu.

Izveštač Glasa Amerike iz Mogadišua naveo je da se prva eksplozija dogodila odmah nakon što su gosti završili molitvu u hotelu Central u blizini nacionalnog pozorišta i da je zatim došli do druge eksplozije i razmene vatre.

Gusti crni dim mogao se videti iznad zgrade hotela koji je popularan >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << među zvaničnicima, uključujući članove parlamenta i ministre.

Predsednik Hasan Šeik Mohamud osudio je napad putem Tvitera, ističući da su njegove misli sa povređenima. Napade je osudio i Stejt Department.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.