Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD U EGIPTU Najmanje 26 hrišćana ubijeno u pucnjavi na autobus

Naoružani napadači pucali su na autobus koji je prevozio koptske hrišćane u provinciji Minja. Portal RT prenosi da je 26 ljudi ubijeno, a najmanje 26 povređeno.

Dramatic images and video from #Egypt in wake of #church #attacks https://t.co/WGKNUVlw0y pic.twitter.com/uDXuuWh4PA

Nešto ranije, portparol egipatskog Ministarstva zdravlja Haled Megahed je za državnu tv stanicu rekao da su 24 osobe ubijene. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

#Egyptian_Health_Ministry | 23 #Coptic_Christians killed in Egypt's #Minyahttps://t.co/iGq80zzpDW#Cairo#Alexandria#Tanta#ISIS#Daesh pic.twitter.com/UqGOljG5a7

Napad se desio dok su Kopti putovali iz provincije Beni Suef do manastira Anba Samuel nedaleko od grada Minje. Na licu mesta se nalazi veliki broj ambulantnih kola koja prevoze povređene u obližnje bolnice.

Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi sazvao je sastanak zvaničnika službi bezbednosti nakon smrtonosnog napada na grupu hrišćana na jugu zemlje, javljaju lokalni mediji.

Hrišćani su u Egiptu sve češće na meti ekstremista. Prošlog meseca je na praznik Cveti izvršeno nekoliko napada na koptske crkve i tom prilikom su poginule 44 osobe. Nakon tih napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, proglašeno je tromesečno vanredno stanje u zemlji.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ORUŽANI NAPAD U EGIPTU: Najmanje 26 osoba ubijeno, isto toliko ranjeno (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 26.Maj.2017

Najmanje 26 osoba je ubijeno, a isto toliko ranjeno u oružanom napadu na autobus u kome se nalazila grupa Kopta KAIRO - Najmanje 26 osoba je danas ubijeno u Egiptu u napadu naoružane grupe na autobus u kom su se nalazili Kopti, javili su egipatski mediji, pozivajući se na svedoke...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.