Izvor: Blic, 29.Avg.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Munja ubila 300 divljih irvasa

Više od 300 divljih irvasa pronađeno je mrtvo nakon što je munja pogodila planinski plato u južnoj Norveškoj, rekli su zvaničnici.

Single lightning strike kills at least 323 reindeer on mountain plateau in southern Norway https://t.co/L0I6CAOQbo pic.twitter.com/RQbikCSCBa

Oluja je u petak pogodila plato Hardangervida gdje su dosad pronađena 322 mrtva irvasa, rekao je portparol Norveškog inspektorata za prirodu, javlja danas norvški javni servis NRK.

Plato Hardangervidda, čiji se veliki deo nalazi u nacionalnom parku, popularno je odredište za rekreaciju i dom za oko 10.000 divljih irvasa, podaci su Norveškog centra za divlje irvase.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

VIDEO: Grom ubio 300 irvasa

Izvor: Radio 021, 29.Avg.2016

Više od 300 divljih irvasa pronađeno je mrtvo nakon što je grom pogodio planinski plato u južnoj Norveškoj, rekli su zvaničnici...Oluja je u petak pogodila plato Hardangervida gde su dosad pronađena 322 mrtva irvasa, rekao je portparol Norveškog inspektorata za prirodu...Plato, čiji se veliki...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.