Ministri na ekskurziji: Vučić i članovi Vlade autobusom idu na sednicu u Niš

Izvor: Blic, 28.Jul.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri na ekskurziji: Vučić i članovi Vlade autobusom idu na sednicu u Niš

Vlada, uključujući i premijera Aleksandra Vučića, putovaće do Niša i natrag u Beograd autobusom.

Kako bi mu brže prošlo vreme na putu do Niša, premijer će sa sobom poneti šah. Ostali ministri se, sudeći prema Tviteru, zabavljaju postovanjem fotografija iz "ministarskog autobusa".

Bus selfie#VladaRS Na putu za Nis.... pic.twitter.com/cUWZVY55ws

— Nebojša Stefanović (@NesaStefanovic) >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << July 28, 2014

Inače, Vlada će danas imati i svečanu sednicu povodom 100 godina od početka Velikog rata.

Pročitajte još Srbija ne treba da se stidi Prvog svetskog rata

Sednica će biti održana u zgradi Univerziteta u Nišu u 16 sati i biće otvorena za medije, najavila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

U zgradi Univerziteta, zgradi Banovine bilo je smešteno srpsko rukovodstvo tokom perioda u kome je Niš bio ratna prestonica Srbije, rekao je Tanjugu gradski većnik Žarko Ranković.

Ko je fotkao nije za javnost...ali Tasovac je sa obe ruke pokušao da se ubaci u kadar... pic.twitter.com/SkVWB9CspM

— Aleksandar Antić (@AAnticBG) July 28, 2014

Sednica će biti održana na dan kada je pre 100 godina tadašnjem predsedniku vlade Nikoli Pašiću stigao telegram o objavi Velikog rata.

Telegram kojim je objavljen rat

Objava rata upućena je Beogradu u prepodnevnim satima, običnom telegrafskom poštom. Telegram je sadržao tri rečenice.

U prvoj je stajalo da vlada Srbije nije "na zadovoljavajući način odgovorila na notu" iz Beča, dostavljenu 23. jula, odnosno na ultimatum.

Potom je sledio stav da je otuda Austro-Ugarska "prinudjena da se osloni na silu

Ranije je najavljeno da će na letnjoj pozornici u niškoj Tvrđavi danas biti odigrana pozorišna redstava "Devetsto petnaesta", koju su po tekstu Branislava Nušića u koprodukciji napravili glumci Niškog i Kruševačkog narodnog pozorišta.

oružja". A treća, poslednja recenica glasila je: "Austrougarska smatra da se od ovog trenutka nalazi u ratu sa Srbijom".

Dan nakon objave rata, 29. jula, regent Aleksandar Karađorđević objavio je proglas narodu:

"Na našu Srbiju nasrnulo je veliko zlo. Austrougarska nam je objavila rat (... ) Ja sam prinudjen pozvati sve moje drage i hrabre Srbe pod srpsku trobojku..."

Zbog zasedanja Vlade, od 11 do 16 sati biće potpuno obustavljen saobraćaj u ulicama oko zgrade Banovine, a trase linija gradskog prevoza biće preusmerene.

U sklopu obeležavanja 100-godišnjice početka Velikog rata danas će biti organizovan svečani ispraćaj predstavnika Safari kluba na istorijsku ekspediciju

"Putevima srpske vojske u Prvom svetskom ratu" koja polazi sa trga kralja Milana. Šest džipova sa posadom tokom 15 dana proći će kroz sva mesta za koje se vezuju značajni dogadjaji Velikog rata u kojima je učestvovala srpska vojska.

Pored toga, biće položeni venci na spomenik Oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana, a biće i svečano otkrivena spomen ploča u znak sećanja na dan kada je telegram o objavi rata Srbiji od strane Austrugarske stigao u grad Niš na Univerzitetskom trgu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAO NA EKSKURZIJI Ministarski selfiji u autobusu za Niš

Izvor: Blic, 28.Jul.2014

Članovi srpske Vlade, uključujući i premijera Aleksandra Vučića stigli su danas u Niš, gde će biti održana svečana sednica posvećena stogodišnjici Prvog svetskog rata...Ko je fotkao nije za javnost..ali Tasovac je sa obe ruke pokušao da se ubaci u kadar.. pic.twitter.com/SkVWB9CspM..— Aleksandar...

Nastavak na Blic...

Vlada na "ekskurziji", građani u magarećoj klupi: Ministri pravili selfije u busu

Izvor: NaDlanu.com, 28.Jul.2014

Vlada Srbije, uključujući i premijera Aleksandra Vučića, putuje danas do Niša i natrag u Beograd autobusom...Kako bi mu brže prošlo vreme na putu do Niša, premijer će sa sobom poneti šah. Ostali ministri se, sudeći prema Tviteru, zabavljaju postovanjem fotografija iz "ministarskog autobusa"...Inače,...

Nastavak na NaDlanu.com...

KAO NA EKSKURZIJI: Ovako ministri autobusom putuju na svečanu sednicu Vlade u Niš (FOTO)

Izvor: BKTV News, 28.Jul.2014

Vlada Srbije održaće danas, povodom obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata, svečanu sednicu u Nišu, a ministri, na čelu sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, krenuli su u Niš autobusom. . .Vlada Srbije će se istim autobusom vratiti nazad za Beograd, a kako bi utrošili...

Nastavak na BKTV News...

KAO NA EKSKURZIJI Vučić igra šah s Vulinom, Stefanović kibicuje

Izvor: Blic, 28.Jul.2014

Članovi Vlade Srbije, zajedno sa premijerom Aleksandrom Vučićem stigli su danas u Niš gde će biti održana svečana sednica povodom 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Putovanje ministara Srbije autobusom ličilo je na đačku ekskurziju, većina se dobro zabavljala, a malo je nedostajalo...

Nastavak na Blic...

Ministarski selfiji u autobusu za Niš

Izvor: Večernje novosti, 28.Jul.2014

Ministri i premijer Aleksandar Vučić, krenuli su do Niša autobusom na svečanu sednicu Vlade povodom 100 godina od početka Velikog rata. Na ovaj put krenuli su zajedno, a fotografija objavljena na Antićevom tviter nalogu, dočarava atmosferu sa putovanja."Ko je fotkao nije za javnost..ali Tasovac...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.