Izvor: Blic, 27.Sep.2016, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR PRETI TVITERU I FEJSBUKU "Smanjite govor mržnje na mrežama, inače..."

Nemački ministar pravosuđa Heiko Mas dao je društvenim mrežama rok do marta 2017. da poboljšaju svoje suzbijanje govora mržnje na internetu, inače će preduzeti pravne korake protiv njih.

Mas je svoju pretnju objavio juče u Berlinu na zajedničkoj konferenciji s poverenicom Evropske komisije za pravo, zaštitu potrošača i rodnu ravnopravnost Verom Jurovom.

Nemački ministar rekao je kako Fejsbuk, Tviter i Gugl brže i češće uklanjaju ilegalni sadržaj, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali da to nije dovoljno dobro. Uglavnom reaguju na zahteve državnih agencija, ali privatne pritužbe ne uzimaju za ozbiljno. Kada se radi o ilegalnim sadržajima koje su prijavili sami korisnici, Tviter uklanja oko 1%, Jutjub 10%, a Fejsbuk oko 46%.

- Ti brojevi du preniski. Moramo povećati pritisak na kompanije - rekao je Mas, koji očekuje snažniju borbu protiv govora mržnje, rasizma, antisemitizma ili islamističkih 'terorističkih fantazija'.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Facebook

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.