Italijanski mafijaš uhapšen posle 20 godina bekstva

Izvor: Radio 021, 26.Jun.2016, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski mafijaš uhapšen posle 20 godina bekstva

Jedan od najtraženijih mafijaša u Italiji Ernesto Facalari (46), koji je već u odsustvu osuđen na doživotni zatvor, uhapšen je danas u Kalabriji.

Facalari, koji je radio za superbosa Matea Mesinu Denara, bio je u bekstvu 20 godina, a u odsustvu je osuđen zbog mafijaškog udruživanja, otmice, posedovanja oružja i dvostrukog ubistva u sukobima klanova u kojima su ubijene 32 osobe u njegovom rodnom gradu Taurianova između 1989-1991, prenose agencije.

Italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << premijer Mateo Renci je na Tviteru zahvalio sudijama i snagama reda na tom hapšenju. Italijanski ministar unutrašnjih poslova Anđelino Alfano je za Facalarija rekao da je jedan od najvažnijih begunaca i zaključio da se od pravde ne može pobeći.

Autor: agencije
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

(VIDEO) POSLE 20 GODINA BEKSTVA: Uhapšen jedan od najtraženijih ljudi zloglasne mafije

Izvor: Kurir, 27.Jun.2016, 10:23

...Ernesto Facalari (46), koji je već u odsustvu osuđen na doživotni zatvor, uhapšen je rano ujutro u zabačenoj regiji Kalabrije, kolevci zločinačke organizacije Ndrangeta, velike suparnice sicilijanske Koze Nostre i napuljske Kamore..Facalari, poručnik "superbosa" Matea Mesina Denara je bio...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.