Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 00:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fokskon ulaže više od 10 milijardi dolara u fabriku u SAD

Tajvanska kompanija Fokskon (Foxconn) planira da investira više od deset miljardi dolara u izgradnju fabrike za proizvodnju ekrana u SAD, a narednog meseca će doneti odluku o njenoj lokaciji, saopšteno je danas iz te kompanije.

Taiwan's Foxconn Eyes Seven States for $10 Billion Investment https://t.co/rqI8UX2Cqz #PAID pic.twitter.com/jaENxVYmlc

- U julu ćemo doneti odluku - kazao je generalni direktor kompanije Teri Guo, i dodao da će pomenuti iznos biti investiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u periodu od pet godina, javlja agencija Rojters.

- Fokskon trenutno razmišlja o Viskonsinu, Ohaju, Mičigenu, Pensilvaniji i Severnoj Karolini kao o mogućim lokacijama - rekao je Gou novinarima posle godišnje sednice akcionara.

Fokskon, najveći svetski proizvođač elektronike i vodeći dobavljač američkog Epla, već izvesno vreme razmatra ulaganja u SAD, a generalni direktor je nedavno rekao da očekuje da će biti potrošeno nešto preko sedam milijardi dolara za izgradnju fabrike u SAD, koja nema industriju proizvodnje panela, ali je drugo najveće tržište na svetu za televizore.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ekrani od 10 milijardi dolara praviće se u SAD

Izvor: Capital.ba, 23.Jun.2017

VAŠINGTON, Tajvanska kompanija Fokskon planira da investira više od deset miljardi dolara u izgradnju fabrike za proizvodnju ekrana u SAD.  Narednog mjeseca će donijeti odluku o lokaciji, saopšteno je iz te kompanije. “U julu ćemo donijeti odluku”, kazao je generalni direktor kompanije Teri...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.