Da li znate koliko sajtova postoji na internetu?

Izvor: Telegraf.rs, 18.Sep.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li znate koliko sajtova postoji na internetu?

Ideja o internetu rođena je u tehničkom radu Bernarda Lija, tada mladog kompjuterskog naučnika u Evropskoj laboratoriji za fiziku. Internet je u aprilu ove godine napunio 25 godina

Broj web-sajtova na internetu premašio je milijardu i nastavlja da raste neverovatnom brzinom. Otac interneta, Tim Berners Li, ovaj podatak objavio je na svom Twitter profilu.

Do ove cifre došla je agencija koja se bavi adresama na internetu i koja je svoju ponudu proširila >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << daleko dalje od domena .com i .net kako bi obezbedila dodatni prostor za sve veći broj sve raznovrsnijih sajtova.

http://t.co/D9pwMXuZOa recently passed a billion websites by their count….

— Tim Berners-Lee (@timberners_lee) September 16, 2014

Ideja o internetu rođena je u tehničkom radu Bernarda Lija, tada mladog kompjuterskog naučnika u Evropskoj laboratoriji za fiziku. On je radio u CERN laboratoriji u Švajcarskoj kada je dao nacrt lakog pristupa dokumentima na povezanim kompjuterima. Na taj način je otvoren put za globalni fenomen koj je promenio živote milijardi ljudi.

Internet je u aprilu ove godine napunio 25 godina.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Da-li-znate-koliko-sajtova-postoji-na-internetu

Izvor: medio.rs, 18.Sep.2014

Ideja o internetu rođena je u tehničkom radu Bernarda Lija, tada mladog kompjuterskog naučnika u Evropskoj laboratoriji za fiziku. Internet je u aprilu ove godine napunio 25 godina...Broj web-sajtova na internetu premašio je milijardu i nastavlja da raste neverovatnom brzinom. Otac interneta, Tim...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.