DOLIJAO Najveći internet trol dobio doživotnu zabranu korišćenja Tvitera

Izvor: Blic, 28.Maj.2015, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOLIJAO Najveći "internet trol" dobio doživotnu zabranu korišćenja Tvitera

Čak Džonson, čovek koji je svojim pisanjem na Tviteru izazvao bes javnosti, uvukavši dvojicu uglednih novinara "Njujork tajmsa" u svađu nakon što je napisao da je za "iskakanje Amtrakovog voza iz šina kriva homoseksualnost", dobiće doživotnu zabranu korišćenja društvene mreže.

Charles Johnson has finally been banned from >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Twitter http://t.co/LDlsT0Cbq2 And it isn't a first amendment violation either.

U nedelju, Džonson je trajno "suspendovan" sa sajta Tvitera nakon što je raspisao zvanično sakupljanje finansijskih sredstava kako bi "smaknuo Dereja Mekesona", aktivistu za ljudska prava koji je učestvovao u neredima u Baltimoru i Fergusonu.

Tviter je isključio nekoliko različitih naloga koje je Džonson otvorio, te su on i njjegovi advokati podneli tužbu za cenzuru.

"Tviteru ne smeta što ljudi putem te mreže organizuju pobune i nerede u gradovima, ali imaju problema sa mojom 'posebnom vrstom novinarstva'" - napisao je Džonson na svom blogu.

Iako sebe naziva novinarom, javnost ga smatra za "mega-trola", koji svojim pisanjem neretko podiže prašinu i uzrokuje brojne polemike na internetu.

U internet žargonu, "trol" je osoba koja seje razdor na internetu, pokretanjem rasprave i uznemiravanjem ljudi. "Trolovanje" se čini postavljanjem različitih poruka u onlajn zajednici, najčešće na forumima, komentarima na sajtovima medijskih kuća ili blogovima, a sve u cilju namernog izazivanja emotivne reakcije čitalaca i ometanja normalne diskusije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.