DIRLJIVO: Sahranjen Veselinović, a da mu odaju počast došli su i Turci (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2017, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIRLJIVO: Sahranjen Veselinović, a da mu odaju počast došli su i Turci (FOTO)

Fudbalska legenda na večni počinak ispraćena u Novom Sadu.

Todor Toza Veselinović sahranjen je na Novom groblju u Novom Sadu. Legendarnog fudbalera i trenera na večni počinak ispratili su porodica, predstavnici Vojvodine, prijatelji, veterani, kao i brojni poštovaoci.

Održana komemoracija povodom smrti bivšeg legendarnog igrača Vojvodine Todora Veselinovića Toze: https://t.co/iOb1UgAo6a #FKVojvodina pic. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << twitter.com/qPPorU9S5Q

— FK VOJVODINA (@FKVojvodina1914) May 24, 2017

Od Veselinovića oprostila se i delegacija Fenerbahčea, tačnije osam igrača sa kojima je kao trener osvojio dve titule prvaka Turske (1985. i 1989. godine). Nosili su majice sa natpisom "U našim srcima".

Fenerbahçe'nin 1988-89 sezonu kadrosu futbolcuları, unutulmaz TD Veselinovic'i son yolculuğuna uğurladı. pic.twitter.com/KEnbFTzYSt

— Fenerli Yazar 🏆 (@FenerliYazan) May 24, 2017

Kao igrač nastupao je za (između ostalih) Vojvodinu, Partizan, Sampdoriju... A kao trener, vodio je Vojvodinu, Levante, Olimpijakos, Fenerbahče, AEK, Karšijaku. Bio je i selektor SFRJ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.