Cipras kritikovao Davutoglua na Tviteru, pa obrisao tvitove

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cipras kritikovao Davutoglua na Tviteru, pa obrisao tvitove

Grčki premijer Aleksis Cipras objavio je nekoliko "tvitova" upućenih na račun turskog kolege Ahmeta Davutoglua, u kojima je kritikovao mnogobrojne ulaske turskih aviona u vazdušni prostor Grčke.

I dok su tvitovi sa naloga @tsipras_eu upućeni turskom premijeru obrisani i na kojem Cipras piše na engleskom, tvitovi sa istim porukama i dalje se nalaze na Ciprasovom nalogu @atsipras na kojem grčki premijer piše >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na grčkom.

1/4 Προς τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου: Ευτυχώς οι πιλότοι μας δεν είναι τόσο νευρικοί όσο οι δικοί σας απέναντι στους Ρώσους. #EUTurkey

Oba ova naloga su verifikovana od Tvitera, tako da se radi o pravim nalozima grčkog premijera.

Ipak, korisnici društvenih mreža snimili su obrisane tvitove.

"Za premijera Davutoglua: Na svu sreću, naši piloti nisu tako živahni kao vaši protiv Rusa", napisao je Cipars u prvom tvitu.

U drugom i trećem tvitu je napisao: "Šta se događa u Egejskom prostoru je neverovatno. Trošimo milijarde na oružje. Vi kako biste upali u naš vazdušni prostor, a mi kako bismo vas presretali".

"Imamo najmodernije vazduhoplovne oružane sisteme, ali na zemlji ne možemo da uhvatimo krijumčare koji ubijaju nevine ljude", zaključio je Cipras u četvrtom tvitu.

Prema podacima grčke vojske, turski avionu su samo u 2014. godini više od 2.000 puta ušli u grčki vazdušni prostor.

Comments on pilots by @atsipras seem hardly in tune with the spirit of the day. Alexis: let us focus on our positive agenda.

Turski premijer je Ciprasu odgovorio pozivom da se fokusiraju na pozitivan dnevni red.

Brisanje tvitova je, međutim, izazvalo oštre reakcije tviteraša, pa su na nalogu na engleskom objavljeni novi tvitovi, ali manje kontroverzni.

Cipras je na kraju napisao: "Nalazimo se u istom susedstvu i moramo da govorimo otvoreno kako bismo postigli rešenja".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.