B.Stefanović: Šut karta za odbornika zbog glasa na Vračaru

Izvor: B92, 25.Jun.2016, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

B.Stefanović: Šut karta za odbornika zbog glasa na Vračaru

Beograd -- Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović saopštio je da odbornik te stranke sa Vračara Marko Mandić više nije član te stranke.

Stefanović je na Tviteru napisao da Mandić više nije član te partije, pošto je dao glas predlogu SNS da odbornik LDP Mihajlo Grupković postane predsednik Skupštine opštine Vračar.

Stefanović je dodao i da svaki odbornik te stranke dobro zna da sa "SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ništa i nigde".

"Ako prekrše, šut karta. Kako čovek može da bude siguran ? Ne može. Loš izborni sistem. Zato treba ukinuti lokalne skupštine i birati ljude imenom za predsednike opština i članove veca, kako predlažemo", dodao je Stefanović.

Nova stranka navela je u saopštenju da Marko Mandić iz Levice Srbije nije postupio na dogovoreni način, nego je "jedini otišao da glasa "tajno", iza paravana".

Za predsednika Skupštine opštine Vračar juče je izabran Mihajlo Grupoković (LDP) koga je predložila odbornička grupa Srpske napredne stranke (SNS).

Za Grupkovića je glasalo 23 odbornika, od ukupno 45.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.