Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Makedonije razmatrala zahtev Erdogana

Vlada Makedonije razmatrala je zahtev Turske za zatvaranje škola i organizacija povezenih s pokretom FETO, koji, prema turskim vlastima, stoji iza nedavnog neuspelog puča u toj zemlji, potvrdio je danas makedonski ministar spoljnih poslava Nikola Poposki. Ta sednica je održana pre dva dana, a prema Poposkom, na njoj su donete i neke odluke.

Poposki nije naveo koje su odluke donete, ali je istakao da su sve odluke koje vlada donosi i koje će donositi u saglasnosti s makedonskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zakonodavstvom i nacionalnim interesima.

Kako prenosi televizija Telma, Poposki nije odgovrio da li će Makedonija prihvatiti zahtev Turske i zatvoriti škole, turističke i nevladine organizacije koje se nalaze na spisku koji je doneo turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Ta televizijja navodi da joj je inforamciju o sednici vlade o zahtevu Erdogana potvrdilo još nekoliko minisrtara, ali da niko od njih nije potvrdio koja je konačana odluka.

Prema drugim izvorima, sednica makedonske vlade bila je zatvorena kao sednica na kojoj se donose odluke koje su zaštićene kao poverljive ili državne tajne.

Turska agencija Anadolija objavila je ranije da u Makedoniji ima devet organizacija za koje Ankara traži da im se zabrani rad radi povezanosti s pučem protiv Erdogana.

To su škole Jahja Kemal, nedeljnik Zeman Makedonija, organizacije Sedef i udruženje biznismena, turistička agencija Bašak, transportna kompanija Fejnbou, trgovinski lanac Evar. Na tom spisku su i fondacija Šafak i Tolerans, koje rukovode studentskim internatima u Makedoniji.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Makedonija razmatrala zahtev Erdogana da zatvori Gulenove škole

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Avg.2016

Vlada Makedonije razmatrala je zahtev Turske za zatvaranje škola i organizacija povezenih s pokretom FETO, koji, prema turskim vlastima, stoji iza nedavnog neuspelog puča u toj zemlji, potvrdio je danas makedonski ministar spoljnih poslava Nikola Poposki.Ta sednica je održana pre dva dana, a prema...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.