Više stotina građana Sarajeva podržalo vlasti u Turskoj

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Jul.2016, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više stotina građana Sarajeva podržalo vlasti u Turskoj

SARAJEVO - Više stotina građana okupilo se u petak navečer u središtu Sarajeva u znak potpore vlastima u Turskoj u kojoj je nedavno pokušan državni udar.

Na području povijesne jezgre grada Baščaršiji uz napise "Jaka Turska, jaka i Bosna i Hercegovina" te slogan "Čvrsto stoj i ne poklekni, BiH je uz tebe" brojni građani su mahali turskim i bosanskohercegovačkim zastavama.

Okupljeni su imali majice na kojima je na turskom jeziku ispisano da su uz narod >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << koji se usprotivio pučistima.

Udruženju Turske u BiH priključila su se brojna udruženja, među kojima su i predstavnice udruženja srebreničkih majki.

"Kao što znate, u Turskoj se dogodio udar na demokraciju i prava ljudi. Svake noći održavaju se dežure za održavanje te demokracije, tako da i mi u BiH večeras u znak potpore turskom narodu, predsjedniku i premijeru planiramo održati cjelonoćni skup", rekao je predsjednik udruženja Turaka u BiH Abdurahman Urrak.

Turski veleposlanik u BiH Cihad Erginay koji je nazočio skupu potpore rekao je da je u Turskoj sačuvana demokracija i da je ta zemlja stabilna.

Foto: Anadolija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.