Uhapšena tri vojnika zbog napada na Erdoganov hotel u puču

Izvor: RTS, 25.Jul.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena tri vojnika zbog napada na Erdoganov hotel u puču

Turske vlasti uhapsile su trojicu vojnika osumnjičenih da su učestvovali u napadu na hotel u letovalištu Marmaris gde je predsednik Redžep Tajip Erdogan boravio tokom neuspelog puča.
Vojnici su pritvoreni u opsežnoj operaciji potrage u zoni Marmarisa.
Još četvorica vojnika su u bekstvu, prenosi AFP pozivajući se na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tursku agenciju Anadolija.
Trojica vojnika su uhapšena tokom kontrole saobraćaja u oblasti Marmarisa i odvedena u policijsku stanicu na ispitivanje.
Napad na Erdoganov hotel, u kome je letovao sa porodicom, uključujući zeta ministra energije Berata Albajraka, usledio je neposredno nakon što je napustio letovalište i pošao avionom za Istanbul.
Erdogan je posle toga govorio da bi bio ubijen ili uzet za taoca da je ostao samo 15 minuta duže.
Novinska agencija Dogan je objavila sliku trojice muškaraca u policijskom kombiju koji su delovali prljavo i izmučeno posle deset dana u bekstvu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.