Uhapšen Gilenov saradnik u Turskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Jul.2016, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Gilenov saradnik u Turskoj

Turske vlasti uhapsile su, kako su navele, važnog saradnika propovednika Fetulaha Gilena, optuženog da je organizovao neuspeli puč 15. jula u toj zemlji, izjavio je večeras neimenovni turski zvaničnik.

Turska policija uhapsila je Hailsa Hančija u provinciji Trabzon na severu zemlje kod Crnog mora, rekao je zvaničnik navodeći da je on "desna ruka" Gilenu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je zadužen za transfer novca.

Državna agencija Anadolija je ranije danas javila da se Gilenog rođak nalazi u pritvoru.

Muhamed Sait Gilen priveden je u Erzurumu, na severoistoku Turske, u okviru istrage o puču 15. jula, dodala je Anadolija ne navodeći druge detalje.

Turske vlasti optužile su Gilena, koji je u u SAD od 1999. godine, da je organizovao pokušaj puča i zatražile od SAD njegovo izručenje.

Posle neuspelog prošlonedeljnog državnog udara uhapšeno je više 10.000 ljudi, a 55.000 je otpušteno ili suspendovano. Najmanje 265 ljudi je poginulo tokom pokušaja državnog udara izvedenog 15. jula.

Gilen je odbacio tužbe o organizovanju puča i zatražio od SAD da odbiju turski zahtev za njegovo izručenje.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Gulenov saradnik u Turskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2016

Turske vlasti uhapsile su, kako su navele, važnog saradnika propovednika Fetulaha Gulena, optuženog da je organizovao neuspeli puč 15. jula u toj zemlji, izjavio je neimenovni turski zvaničnik...Turska policija uhapsila je Hailsa Hančija u provinciji Trabzon na severu zemlje kod Crnog mora, rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.