Izvor: Blic, 06.Dec.2016, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UNIŠTITE IM VOZILA, NAPADAJTE IH" Islamska država preti Turskoj

Novi portparol Islamske države zapretio je napadima na turske ambasade širom sveta i pozvao pristalice iračkog grada Tal Afara, u blizini Mosula, da ne beže pred ofanzivom iračkih snaga.

- Uništite im vozila, napadajte ih...u njihovim sklništima kako bi mogli da osete mali deo vaše patnje i nemojte da bežite - poručio je Abi el Hasan el Muhadžer u audio poruci objavljenoj na internetu.

Muhadžer je rekao da će se na meti pristalica Islamske države >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naći "sekularna, otpadnička turska vlada u svakoj oblasti - i vojnoj i ekonomskoj i medijskoj - pa čak i svaka ambasada i konzulat", preneo je Rojters.

Britanska agencija napominje da zasad nije moguće potvrditi autentičnosti ovog snimka.

Islamska država je praktično ovim snimkom prvi put predstavila novog portparola.

Pročitajte još

Snimak se pojavio na sajtu medijske organizacije "Furkan", povezane sa Islamskom državom.

SAD su u septembru potvrdile da je bivši portparol Islamske države Abu Mohamad el Adnani ubijen u američkim vazdušnim udarima 30. avgusta u Siriji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.