Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"UČINITE SVE DA SE OKONČA MASAKR U ALEPU" Ero uputio apel međunarodnoj zajednici

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Mark Ero pozvao je danas, po dolasku u Tursku, međunarodnu zajednicu da "učini sve kako bi okončala masakr u sirijskom gradu Alepo," gde su nakon 72-časovnog primirja koje su proglasili Damask i Rusija ponovo počele borbe.

- Mi smo oko 150 kilometara, možda ne dalje od Alepa, a artiljerija i bombe upravo u ovom trentuku nastavljaju da uništavaju grad i masakriraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanovništvo - rekao je Ero.

Pregovori se ne mogu voditi pod bombama, a totalni rat nije rešenje, rekao je šef francuske diploamtije i naglasio da bombardovanje mora prestati kako bi se dopremila humanitarna pomoć, prenosi AFP.

Pročitajte još:

Odlazeći generalni sekretar UN Ban Ki Mun rekao je da će do kraja meseca nestati zalihe hrane u Alepu gde je uz podršku Rusije u toku ofanziva sirijskih snaga protiv pobunjenika.

Ero će, kako je planirano, danas u pokrajini Gazijantep posetiti izbeglicki kamp, a sutra će se u Ankari sastati sa turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.