U napadu na jugoistoku Turske ubijeno 11 policajaca

Izvor: N1 televizija, 26.Avg.2016, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U napadu na jugoistoku Turske ubijeno 11 policajaca

Najmanje 11 policajaca je poginulo, a još 78 osoba je ranjeno u napadu na policijski kontrolni punkt na jugoistoku Turske, koji su najverovatnije izveli kurdski militanti, prenela je turska državna agencija Anadolija.

Napad se dogodio jutros, kada je automobil-bomba eksplodirao oko 50 metara od glavne policijske stanice u gradu Džizre, u provinciji Sirnak naseljenoj uglavnom Kurdima, u blizini granice sa Sirijom, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Anadolija.

Niko nije zvanično preuzeo odgovornost za napad, ali vlasti veruju da iza njega stoji pobunjenička kurdska Radnička partija Kurdistana (PKK), koju Turska i njeni saveznici smatraju terorističkom organizacijom.

Militanti PKK-a izveli su niz napada na policijska i vojna vozila otkako su prošle godine obnovljeni sukobi sa snagama bezbednosti, posle kraha mirovnog procesa. U napadima je ubijeno više stotina pripadnika vojske i policije.

Turska je takođe bila meta serije napada za koje se veruje da su ih izveli džihadisti Islamske države, a u poslednjem, prošlonedeljnom napadu na kurdske svatove u gradu Gazijantepu, poginule su 54 osobe.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.