U dva napada Kurda poginulo 10 turskih vojnika

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2016, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U dva napada Kurda poginulo 10 turskih vojnika

Kurski pobunjenici su danas u dva napada na jugoistoku Turske ubili 10 pripadnika snaga bezbednosti i ranili osam, javila je agencija Anadolija.

Pripadnici Radničke partije Kurdistana (PKK) izveli su danas popodne napad na vojnike koji su obezbeđivali izgradnju auto-puta u provinciji Sirnak blizu granice s Iranom.

U napadu je poginulo šest vojnika, a dva su ranjena. Jedan od pobunjenika je takođe ubijen.

Ranije danas, kurdski pobunjenici su aktivirali >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << bombu postavljenu na putu u provinciji Mardin, blizu granice sa Sirijom. U eksploziji su poginula četiri vojnika, a šest je ranjeno.

Napori na uspostavljanju mira između vlasti i PKK propali su prošlog leta, od kada je ponovo pojačano nasilje u jugoistčnom regionu koji pretežno naseljavaju Kurdi. Anadolija navodi da je od tada poginulo više od 600 pripadnika turskih snaga bezbednosti i više hiljada pripadnika PKK. Prema podacima grupa za zaštitu ljudskih prava, u sukobima je stradalo i više stotine civila.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.