Izvor: Nezavisne Novine, 30.Sep.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bivšoj štampariji otvorena fabrika tekstila

ĆUPRIJA - Fabrika tekstila turske kompanije “Tibet moda” svečano je danas otvorena u Ćupriji u prisustvu premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Vrpcu su presjekli premijer, vlasnici “Tibet mode” Burak Galip Akurt i Melih Tengul i predsjednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić, a zatim su sa ambasadorom Turske u Srbiji Mehmedom Kemalom Bozajem obišli proizvodni pogon i razgovarali sa zaposlenima.

Planirano >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je da u prvoj godini fabrika uposli 250 radnika, da bi u drugoj godini poslovanja broj zaposlenih dostigao 600, a u trećoj 1.000 radnika.

Vriednost projekta je oko milion evra, a ugovor o zakupu hale i administrativne zgrade nekadašnje štamparije “Mladost” potpisan je početkom avgusta ove godine između opštine i turske kompanije ČM koja u Srbiji posluje pod imenom “Tibet moda”.

Kako su istakli iz opštine turska investitor nije dobio od Vlade Srbije i opštine nikakvu subvenciju za otvaranje tog pogona.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.