Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2017, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Turskoj uhapšen i terorista iz BiH

ANKARA - Sud u južnoj Turskoj pritvorio je pet stranih državljanina osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi, od kojih su neki već bili u zatvoru.

Kako prenose turske agencije, od petorice uhapšenih jedan je državljanin Bosne i Hercegovine, za kojim je raspisana crvena potjernica Interpola. Oni su uhapšeni u provinciji Kilis, na jugu države, pri pokušaju ilegalnog prelaska tursko- >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sirijske granice.

Prilikom hapšenja policija je kod osumnjičenih pronašla tri kilograma eksploziva, četiri štapniska upaljača, tri ručne granate, kao i eksploziv u samoubilačkom prsluku, koji je pronađen u prtljagu jednog od osumnjičenih.

Prema podacima turskih vlasti, samo tokom prošlog mjeseca čak 170 osumnjičenih terorista je pokušalo da pređe granicu na ovom mjestu, od kojih je većina pritovrena i trenutno čeka suđenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Državljanin BiH uhapšen u Turskoj zbog terorizma

Izvor: Blic, 16.Jun.2017

Sud u južnoj Turskoj odredio pritvor za 5 stranih državljana osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi, a jedan od njih je državljanin BiH...Za državljaninom BiH raspisana je crvena poternica Interpola, međutim njegov identitet još nije otkriven...Zajedno s njim uhapšena su četiri Azerbejdžanca...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.