Turskim policajkama dozvoljeno da nose veo

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2016, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turskim policajkama dozvoljeno da nose veo

Turska je prvi put dozvolila policajkama u uniformi da nose muslimanski veo, preneo je turski službeni glasnik koji je objavio zvaničnu odluku suda.

Žene koje rade u policiji, moći će da "pokriju glavu" ispod kačketa ili beretke pod uslovom da marama bude iste boje kao i uniforma i bez šara, navodi se u sudskoj odluci.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, čija je stranka na vlasti od 2003. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << često je kritikovan zbog odluka koje podrivaju sekularizam u zemlji.

Vlada je već odobrila nošenje muslimanske marame u univerzitetima i u parlamentu, kao i u državnim gimnazijama.

Provladini mediji u Turskoj naveli su u nekoliko navrata da je nekoliko zapadnih zemalja, među kojima Škotska ili Kanada, dozvolilo nošenje vela policajkama.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.