Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jun.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski zvaničnik: Rusija dostavila predlog nadgledanja zona u Siriji

Visoki zvaničnik Turske Ibrahim Kalin izjavio je danas da je Rusija predložila raspoređivanje vojnika iz Kirgistana i Kazahstana u Siriju zbog nadgledanja sirijskih bezbednosnih zona.

Kalin, koji je portparol predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, rekao je novinarima i da će Rusija i Turska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << možda poslati vojnike na sever Sirije kako bi nadgledali bezbednosnu zonu u Idlibu.

Rusija i Iran će pratiti situaciju u zoni nadomak Damaska, dok će SAD i Jordan motriti na region Dera, rekao je Kalin, preneo je turski dnevni list Hurijet.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.