Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski radnici u Austriji: Isplatite šta nam dugujete i mi odosmo!

Turski radnici u Austriji žele da napuste tu zemlju, jer smatraju da su diskriminisani, a kao uslov za odlazak traže da im vlasti isplate sve do sada uplaćene socijalne i penzione doprinose.

U otvorenom pismu predsedniku pokrajine Forarlberg Markusu Valneru, objavljenom u dnevniku "Forarlberger nahrihten", navodi se da je osnovni razlog ovog zahteva "politička situacija u Austriji nakon neuspjelog puča u Turskoj 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jula".

Predsjednik turske organizacije "Novi pokret za budućnost" Adnan Dincer tvrdi da turski migranti koji rade u Austriji nisu videli "ni trunku podrške", te da su izjave austrijskog ministra spoljnih poslova Sebastijana Kurca "pune mržnje prema Turskoj i njenom demokratski izabranom vođstvu".

- Raste mržnja prema strancima, a ljudi koji čitav život rade u Austriji verbalno i fizički su napadani i ponižavani - navodi Dincer u pismu.

Turci su nezadovoljni i činjenicom da je i u Austriji došlo do pooštravanja odnosa prema onim ženama koje nose burke.

Sebastijan Kurc, na koga turski radnici imaju ozbiljne primedbe, smatra da burka nije verski simbol već znak "paralelnog društva", koje Austrija ne misli da toleriše.

Austrijske vlasti ocjenjuju da burke onemogućavaju integraciju izbjeglica, posebno žena, u austrijsko društvo.

Zvanični Beč planira da uvede takozvane "poslove za jedan evro" za izbjeglice, a ko ne pristane da radi društveno korisne poslove, imaće smanjenu državnu socijalnu pomoć.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Turci u Austriji: Platite nam urađeno i mi odosmo

Izvor: Mondo, 25.Avg.2016

Turski radnici u Austriji žele da napuste tu zemlju, jer smatraju da su diskriminisani, a kao uslov za odlazak traže da im vlasti isplate sve do sada uplaćene socijalne i penzione doprinose...Foto: MONDO..U otvorenom pismu predsedniku pokrajine Forarlberg Markusu Valneru, objavljenom u dnevniku "Forarlberger...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.