Turski kreator spojio istok i zapad: Glamur etno-šika

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2017, 04:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski kreator spojio istok i zapad: Glamur etno-šika

Modnim znalcima su oduvek bili zanimljivi dizajneri sa Istoka. Ime koje je sinonim turskih kreatora je Rifat Ozbek. Za njega kažu da je umetnik koji spaja Istok i Zapad i promoviše etno-šik. Njegove revije su oduvek bile jedinstvene. Eksplozije boja i materijala na manekenkama nikog nisu ostavljale ravnodušnim.

Tvrdi da ga u 21. veku jedino plaši klinički minimalizam, jer za sebe kaže da je sve samo ne jednostavan. To objašnjava zbog čega je tkanine za svoja remek-dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uvek tražio na tlu Azije, Afrike ili u rodnoj Turskoj.

- Zapadnom oku je neobično ono što radim. Mešam šare i boje sa klasičnim siluetama za koje većina smatra da nikako ne idu zajedno.

Navodi da moda treba da bude šarenolika, nikako dosadna jer ona ima za cilj da spaja a ne da razdvaja.

- Kada spojiš svilenu haljinu sa pletenim grubim džemperom, to je za mene dobitna kombinacija. Volim kad se uklapa odeća za dan i večernji izlazak, tako dobijete univerzalnu stvar koja može da se nosi u svakom trenutku, tj. u bilo kojoj prilici i što je najbitnije može da je nosi svako.

Ipak, ističe da nikad ne preteruje što može da zahvali znanju iz arhitekture koju je studirao.

- Arhitektura mi uvek daje osećaj srazmernosti. Neizmerno mi koristi prilikom stvaranja i usmerava me.

Mnogima je povlačenje Rifata Ozbeka sa modne scene donelo veliku tugu. Dizajner je, kako tvrde mnogi kritičari, bio osveženje na modnom nebu. Dobio je britansko odličje za kreatora godine 1988. i 1992.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.